Πλήρες SEO Audit ιστοσελίδων

Εκτίμηση ιστοσελίδων για βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης (SEO)

 1. Αρχική φάση
  • Δημιουργία buyer-persona (προφίλ ιδανικού πελάτη)
  • Εκτέλεση έρευνας λέξεων-κλειδιών
 2. Ανάλυση Ανταγωνισμού
  • Μελέτη λέξεων-κλειδιών στα σάιτ ανταγωνιστών
  • Αξιολόγηση του ανταγωνισμού
 3. Πραγματοποίηση ελέγχου περιεχομένου ιστοσελίδων και επισκόπηση τεχνικής κατάστασης του σάιτ σας
  • Ανάλυση περιεχομένου ανταγωνιστών
  • Πραγματοποίηση ελέγχου περιεχομένου των ιστοσελίδων σας
  • Εκτίμηση των θέσεων σε κατάταξη βάση στοχευμένων λέξεων-κλειδιών
  • Δημιουργία εκτιμώμενου χάρτη λέξεων-κλειδιών για το σάιτ
  • Ανάλυση των τεχνικών παραγόντων
 4. Off-page SEO
  • Έλεγχος Backlinks
  • Προφίλ anchor κειμένων
 5. Παρουσίαση των ευρημάτων
  • Αναλυτική αναφορά σε pdf
  • Οδηγίες εφαρμογής απαραίτητων αλλαγών
  • Σχέδιο δράσης

Επικοινωνία: Υπηρεσίες SEO

Δημιουργία buyer-persona

Η buyer-persona είναι το στερεότυπο του ιδανικού πελάτη σας. Σε πιο ακριβές μεταφράσεις είναι ο αγοραστικός χαρακτήρας ή ο ρόλος του αγοραστή ή το πρόσωπο του καταναλωτή. Για το marketing SEO αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να καθοδηγήσει τις προσπάθειες έρευνας λέξεων-κλειδιών, καθώς και τις προτάσεις περιεχομένου σας. Έτσι είναι ευεργετικό για ξέρουμε πώς να δημιουργήσουμε ένα ή να βελτιώσουμε ήδη υπάρχουσα περσόνα για να ταιριάζει καλύτερα με τον στοχευμένο χρήστη του σάιτ σας.

Κατά τη δημιουργία περσόνων γενικά, θέλουμε να δημιουργήσουμε μερικά διαφορετικά πρόσωπα που θα ταιριάζουν με την ποικιλομορφία του κοινού-στόχου σας. Ένα προοριζόμενο κοινό-στόχος πολύ σπάνια μπορεί να εκπροσωπείται με έναν μόνο αγοραστικό χαρακτήρα. Ποια λοιπόν χαρακτηριστικά των προσώπων αυτών μας ενδιαφέρουν:

 • Το φύλο του εκτιμώμενου χρήστη-στόχου;
 • Ποιας ηλικίας είναι;
 • Τι επίπεδο εκπαίδευσης μπορεί να έχει;

Ποια άλλα θέματα μπορεί να μας ενδιαφέρουν με τον χρήστη-στόχο:

 • Ποιοι είναι οι πρωταρχικοί τρόποι του να ανακαλύψει τον ιστότοπο σας; Κοινωνικά μέσα, παραπομπές από άλλους ιστότοπους και άλλοι τρόποι.
 • Ενδέχεται ο χρήστης-στόχος σας να είναι τοπικός, σε μια συγκεκριμένη περιοχή; Εάν ναι, ποια περιοχή είναι; Αυτό επηρεάζει τις λέξεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιεί κατά την αναζήτηση των προϊόντων ή υπηρεσιών σας;
 • Πώς και τι αναζητά, τι προβλήματα προσπαθεί να λύσει;

Εκτέλεση έρευνας λέξεων-κλειδιών

Τώρα που έχουμε τις περσόνες θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε σχολαστική έρευνα λέξεων-κλειδιών που είναι κρίσιμη σε μια στρατηγική SEO. Γνωρίζοντας τους διαφορετικούς τύπους λέξεων-κλειδιών που οι χρήστες είναι πιθανό να χρησιμοποιούν κατά την αναζήτηση για κάτι που τους ενδιαφέρει, και πώς ο κάθε τύπος λέξης-κλειδιού σχετίζεται με τη διαδικασία αγοράς έχει κρίσιμη σημασία κατά την επιλογή των σωστών λέξεων-κλειδιών για τον ιστότοπό σας.

Έτσι φροντίζουμε να δούμε λέξεις-κλειδιά που υποδηλώνουν πρόθεση του χρήστη για συναλλαγή και λέξεις-κλειδιά για πληροφόρηση μόνο, καθώς και οι φράσεις-ερωτήσεις μεγάλου μήκους. Εδώ χρησιμοποιούμε μερικά από τα σχήματα πληροφοριών
για τις ομάδες των αγοραστών που δημιουργήσαμε για να ορίσουμε διάφορους τύπους ερωτήσεων των χρηστών που μπορούν να πληκτρολογήσουν σε μια μηχανή αναζήτησης για να βρουν τις λύσεις στα προβλήματά τους.

Επομένως ομαδοποιούμε τις λέξεις-κλειδιά σε αυστηρά επικεντρωμένα θέματα. Επισημάνουμε τις λέξεις-κλειδιά που θα προσφέρουν αξία στον ιστότοπο. Αξιολογούμε πόσο αποτελεσματική θα είναι οι κάθε ιστοσελίδα στο να ανταγωνίζεται για αυτές τις φράσεις, καθώς και το τι όγκο αναζήτησης παίρνει η κάθε φράση-κλειδί. Στο επόμενο μέρος θα πραγματοποιήσουμε έρευνα ανταγωνισμού για αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

Μελέτη λέξεων-κλειδιών στα σάιτ ανταγωνιστών

Η εκτέλεση έρευνας λέξεων-κλειδιών δεν είναι αρκετή αν θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η καμπάνια SEO μας θα είναι επιτυχής. Πρέπει επίσης να αναλύσουμε προσεκτικά και να επιλέξουμε τις λέξεις-κλειδιά που είναι πιο πιθανό να βοηθήσουν τον ιστότοπο να αποδώσει κατά την αναζήτηση. Αυτό σημαίνει την προσέλκυση χρηστών σε διάφορα στάδια του καναλιού πωλήσεων καθώς και την επιλογή λέξεων-κλειδιών στις οποίες μπορεί να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά η ιστοσελίδα.

Σε αυτό το μέρος, θα πραγματοποιήσουμε έρευνα ανταγωνισμού σχετικά με τις λέξεις και φράσεις-κλειδιά που επιλέξαμε. Θα ξεκινήσουμε επιλέγοντας λέξεις-κλειδιά που έχουν τη μεγαλύτερη αξία για τους χρήστες με βάση τις πληροφορίες που αποκτήσαμε από τα πρόσωπα-περσόνες, το μηνιαίο όγκο αναζήτησης της κάθε λέξης-κλειδιού και πού βρίσκεται η λέξη αυτή στο κανάλι πωλήσεων.

Μόλις επιλέξουμε τις λέξεις-κλειδιά που θα έχουν την καλύτερη απόδοση, αναλύουμε τις με περισσότερες λεπτομέρειες για να προσδιορίσουμε ποιος είναι ο κορυφαίος ανταγωνιστής μας γύρω από αυτές τις φράσεις και ποια ευκαιρία υπάρχει για τις σελίδες μας να κατατάσσονται σε υψηλό βαθμό για αυτές τις λέξεις και φράσεις.

Προκειμένου να αποκτήσουμε μια σωστή εικόνα για το πόσο καλά θα μπορούσε ο ιστότοπος σας να ανταγωνίζεται για τις επιλεγμένες λέξεις-κλειδιά, πρέπει να κάνουμε μια ανάλυση ανταγωνισμού για να δούμε πόσο αυτές οι λέξεις-κλειδιά μπορεί να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν στην οργανική αναζήτηση.

Αξιολόγηση του ανταγωνισμού

Πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί από εμάς να κοιτάξουμε τους κορυφαίους ιστότοπους στην οργανική αναζήτηση για όλες τις φράσεις και να σημειώσουμε διάφορα πράγματα σχετικά με αυτούς τους ιστότοπους. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι χρονοβόρα, όμως, όχι μόνο θα αφήσει μια καλή κατανόηση του πόσο αποτελεσματικές μπορεί να είναι αυτές οι λέξεις-κλειδιά, αλλά και θα μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για τους ανταγωνιστές σας και πόσο βελτιστοποιημένοι είναι οι ιστότοποί τους.

Ανάλυση περιεχομένου ανταγωνιστών

Τώρα που έχουμε μια ιδέα για τις λέξεις-κλειδιά που πρέπει να ακολουθήσουμε βάσει της ανάλυσης ανταγωνισμού και ποιοι είναι οι κορυφαίοι ανταγωνιστές, είναι καιρός να εξετάσουμε τον τύπο περιεχομένου που παράγουν οι ανταγωνιστές σας. Ο τύπος και η ποιότητα του περιεχομένου που παράγεται, είναι σημαντικοί για την επιτυχία της καμπάνιας SEO σας.

Η αξιολόγηση του πόσο καλά οι ανταγωνιστές σας παράγουν περιεχόμενο θα σας βοηθήσει να καθορίσετε ποιος τύπος περιεχομένου μπορεί να έχει την καλύτερη απόδοση στο κοινό σας. Τι είδους περιεχόμενο υπάρχει ήδη και να σας πούμε πώς μπορείτε να το βελτιώσετε. Και αν υπάρχουν ή όχι χαμένες ευκαιρίες για περιεχόμενο που κανείς δεν έχει εκμεταλλευτεί.

Παρακολουθούμε τα σημεία, όπως τα URL, ελέγχουμε τις ετικέτες τίτλου των σελίδων που βλέπουμε και σημειώνουμε εάν είναι βελτιστοποιημένες ή όχι και αν περιέχουν πολύτιμες λέξεις-κλειδιά. Κοιτάμε τις ίδιες τις σελίδες και σημειώνουμε οτιδήποτε βλέπουμε σχετικά με στοιχεία όπως, ετικέτες επικεφαλίδων, το περιεχόμενο στις σελίδες, εικόνες και πόρους που χρησιμοποιούνται.

Στη συνέχεια, βλέπουμε τις μετρήσεις, όπως πόσο καλά μοιράζονται και αλληλεπιδρούν οι χρήστες με κάθε σελίδα στα κοινωνικά μέσα. Αυτό σας βοηθά να προσδιορίσετε τι είδους πλατφόρμες θα χρησιμοποιήσετε για συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου που θα παράγετε και πόσο καλά μπορεί να αλληλεπιδράσει το κοινό σας με αυτό το περιεχόμενο.

Πραγματοποίηση ελέγχου περιεχομένου των ιστοσελίδων σας

Τώρα που έχουμε μια καλή ιδέα για το είδος του περιεχομένου που παράγουν οι ανταγωνιστές σας και πόσο καλά ανταποκρίνεται το κοινό-στόχο σας σε αυτό το περιεχόμενο, η επόμενη στάση είναι να κοιτάξουμε το υπάρχον περιεχόμενο στις ιστοσελίδες σας και να καθορίσουμε πώς μπορεί να βελτιωθεί αυτό το περιεχόμενο.

Αυτό σας επιτρέπει να δείτε πώς ο τύπος περιεχομένου που παράγετε, ευθυγραμμίζεται με τον τύπο περιεχομένου που παράγουν οι ανταγωνιστές σας. Αφού ολοκληρώσουμε και αυτό το μέρος, θα πρέπει να έχετε μια καλή ιδέα για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε το περιεχόμενό σας για να αυξήσετε την αξία SEO και να βελτιώσετε την αφοσίωση των χρηστών, καθώς και μερικές ιδέες για νέο περιεχόμενο που μπορείτε να δημιουργήσετε.

Επιπλέον, η διενέργεια εσωτερικού ελέγχου περιεχομένου μπορεί να σας επιτρέψει να εντοπίσετε ευκαιρίες για περιεχόμενο που μπορεί να βελτιωθεί για να γίνει ένας πολύτιμος πόρος SEO ή περιεχόμενο που είναι παλιό και πρέπει να καταργηθεί από τον ιστότοπο.

Εδώ ξεκινάμε με τις κορυφαίες σελίδες, όπως αυτές που συνδέονται από τα κύρια στοιχεία πλοήγησης ή σημαντικές σελίδες προϊόντων που πιστεύετε ότι πρέπει να κατατάσσονται καλά. Εξετάζουμε αν παρέχει πραγματικά στον πελάτη σας αίσθημα επαγγελματισμού και εξουσίας για το θέμα. Σημειώνουμε, τι είδους περιεχόμενο εξετάζεται, αν βασίζεται σε κείμενο, σε εικόνα, αν είναι ένας πόρος με δυνατότητα λήψης ή κάτι άλλο.

Αναθεωρείται η εποχικότητα του περιεχομένου, εάν υπάρχει. Εάν το περιεχόμενο μπορεί να βελτιωθεί με εικόνες ή άλλους πόρους. Πόσο καλά στοχεύει αυτό το περιεχόμενο στο κοινό-στόχο σας. Για παράδειγμα, αυτό τους στοχεύει άμεσα με λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούνται για πρόθεση εμπορικής συναλλαγής;  Ή αυτό χρησιμοποιεί λέξεις-κλειδιά μεγαλύτερου μήκους για να απαντήσει σε ερωτήσεις που μπορεί να έχουν;

Θα δούμε επίσης εάν το περιεχόμενο περιλαμβάνει παρότρυνση για δράση ή όχι. Αυτό δεν επηρεάζει το SEO, αλλά θέλουμε όχι μόνο να προσελκύσουμε τους χρήστες, αλλά να διασφαλίσουμε ότι η επισκεψιμότητα έχει τις καλύτερες πιθανότητες μετατροπής.

Εκτίμηση των θέσεων σε κατάταξη βάση στοχευμένων λέξεων-κλειδιών

Μετράμε τις θέσεις των σελίδων του ιστότοπου για τις κύριες λέξεις και φράσεις-κλειδιά, προκειμένου να εκτιμήσουμε την επιτυχία της περαιτέρω βελτιστοποίησης και προώθησης SEO.

Δημιουργία εκτιμώμενου χάρτη λέξεων-κλειδιών για το σάιτ

Το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση του ελέγχου περιεχομένου και των προτάσεών μας, είναι η δημιουργία ενός χάρτη λέξεων-κλειδιών. Είναι μια περιγραφή σε μορφή πίνακα των λέξεων-κλειδιών που πρέπει να εκχωρηθούν σε συγκεκριμένες σελίδες του ιστότοπού σας.

Ο λόγος που κάνουμε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του περιεχομένου των ανταγωνιστών σας και του δικού σας περιεχομένου πριν συμπληρώσουμε τον χάρτη λέξεων-κλειδιών, είναι ότι σας δίνει ιδέες για νέο περιεχόμενο που μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε.

Αυτό το περιεχόμενο θα εξακολουθεί να απαιτεί εστίαση σε λέξεις-κλειδιά για να διασφαλιστεί ότι έχει αξία για SEO και δεν ανταγωνίζεται με άλλες σελίδες του ιστότοπου. Επιπλέον, κατά την ανάλυσή μας ενδέχεται να έχουμε εντοπίσει ευκαιρίες για το πώς μπορεί να συνδυαστεί το περιεχόμενο ή ίσως να αφαιρεθεί κάποιο μέρος του.

Καταχωρούμε τις λέξεις-κλειδιά σε σελίδες που προτείνουμε να διατηρήσουμε ή σε σελίδες που προτείνουμε να δημιουργήσουμε. Με κάθε σελίδα, παρέχουμε τις προτάσεις μας για την κύρια λέξη-κλειδί, καθώς και για τυχόν δευτερεύουσες λέξεις-κλειδιά.

Ανάλυση των τεχνικών παραγόντων

Στο επόμενο σημείο αναφοράς λοιπόν, θα εξετάσουμε τους τεχνικούς παράγοντες, οι οποίοι ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά έναν ιστότοπο από την καλή κατάταξη στην αναζήτηση. Ενώ το περιεχόμενο και οι λέξεις-κλειδιά είναι σημαντικές για οποιαδήποτε στρατηγική SEO, είναι επίσης σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα ρομπότ μηχανών αναζήτησης μπορούν να ανιχνεύσουν αποτελεσματικά τον ιστότοπό σας χωρίς περιορισμούς και να διαβάσουν το περιεχόμενο εντός αυτού.

Αυτή είναι μια τεχνική ανασκόπηση που πραγματοποιούμε για να εντοπίσουμε τυχόν κόκκινα σημεία. Θα αναλύσουμε το αρχείο robots.txt στον ιστότοπο. Εάν δεν υπάρχει, θα σας γράψουμε προτάσεις για το γιατί και πώς πρέπει να δημιουργηθεί αυτό το αρχείο, συμπεριλαμβανομένων αυτών των σελίδων που προτείνουμε να μην ανιχνεύονται.

Εάν το αρχείο robots.txt υπάρχει, θα το ελέγξουμε συγκρίνοντάς το με σελίδες του ιστότοπου. Αν βρεθούν ασυνέπειες θα προτείνουμε τις λύσεις.

Εκτός από τον έλεγχο του αρχείου robots.txt, θα εξετάσουμε εάν ο ιστότοπος παρουσιάζει ή όχι σφάλματα. Θα αναφέρουμε τυχόν λάθη που θα δούμε, ποιο είναι το σφάλμα και τι προτείνουμε να κάνετε για να το βελτιώσετε. Για παράδειγμα, μπορούν να πραγματοποιηθούν ανακατευθύνσεις για την αποστολή χρηστών σε μια άλλη σελίδα χωρίς σφάλματα.

Έλεγχος Backlinks

Αναλύουμε το προφίλ των εισερχόμενων συνδέσμων του σάιτ σας. Δεδομένου ότι αυτοί που δημοσίευσαν τα backlink στον ιστότοπό σας γνωρίζουν ήδη για εσάς. Και όχι μόνο γνωρίζουν, αλλά αξιολογούν θετικά τη δουλειά σας.

Αναλύουμε με ποια σελίδα συνδέονται οι πρώτοι δότες. Τι λένε οι δότες για τον ιστότοπο ή τη σελίδα σας στο σάιτ τους. Αν συγκρίνουν, βλέπουμε με ποιον και σε ποιο φως. Το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής θα διευκρινίσει την εικόνα σας στα μάτια του διαδικτυακού κόσμου και θα κάνει τα επόμενα βήματα σας πιο αποτελεσματικά.

Αυτήν τη στιγμή, η κύρια μάχη στον τύπο κατάταξης είναι μεταξύ backlinks και συμπεριφοράς χρηστών. Η Google λαμβάνει όλο και περισσότερα δεδομένα για να κατανοήσει πόσο σε έναν χρήστη αρέσει ο συγκεκριμένος ιστότοπος σε σύγκριση με άλλους.

Αυτό σημαίνει ότι ο κύριος αγώνας είναι μεταξύ αυτών των παραμέτρων, η συσσώρευση των οποίων είναι δαπανηρή από άποψη χρόνου, χρήματος και εμπιστοσύνης. Ως αποτέλεσμα, η φόρμουλα για να κερδίσετε μια απο τις ανταγωνιστικές θέσεις εκφράζεται ως εξής: βελτιώστε το προϊόν και χτίστε συνδέσμους!

Προφίλ anchor κειμένων

Το anchor κείμενο είναι ένα ορατό κείμενο με δυνατότητα κλικ σε έναν σύνδεσμο. Η φράση “anchor κείμενο” ισχύει για όλους τους υπερσυνδέσμους, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών και εξωτερικών συνδέσμων. Εμείς θα εξετάσουμε εξωτερικά κείμενα επειδή αυτά μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή SEO του σάιτ σας.

Τα Branded anchors είναι ο ασφαλέστερος τύπος anchor κειμένου εάν χρησιμοποιείτε έναν επώνυμο domain name. Ώμος εάν έχετε ένα domain name ακριβής ή μερικής αντιστοίχισης με μια από τις βασικές λέξεις-κλειδιά, πρέπει να προσέχετε.

Οι άγκυρες ακριβής αντιστοίχισης είναι ο βασιλιάς όλων των κειμένων αγκύρωσης. Μπορούν να ενισχύσουν την κατάταξή σας, αλλά μπορούν επίσης να είναι αιτία επιβολής κυρώσεων στον ιστότοπό σας. Θα αναλύσουμε την κατανομή του προφίλ anchor texts των εξωτερικών συνδέσμων του σάιτ σας και θα σας δώσουμε συστάσεις πως να διορθώσετε την κατάσταση εάν εντοπιστούν προβλήματα.

Οδηγίες εφαρμογής απαραίτητων αλλαγών

Όλα τα εντοπισμένα προβλήματα θα καταγραφούν στην παρουσίαση και θα δοθούν σαφείς συστάσεις για την εξάλειψή ή τη λύση τους.

Αναλυτική αναφορά σε pdf

Όλα τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τις δυνατότητες βελτιστοποίησης των σελίδων του ιστότοπού σας για μηχανές αναζήτησης θα σας παρουσιαστούν σε μια εύχρηστη μορφή pdf και θα συνοδεύονται από λεπτομερής εξηγήσεις.

Σχέδιο δράσης

Εάν θα προτιμήσετε εμάς για να λύσουμε όλα τα προβλήματα που εντοπίστηκαν, θα αναπτύξουμε και θα συμφωνήσουμε μαζί σας ένα σχέδιο εκτέλεσης εργασιών για την εξάλειψη προβλημάτων και την ανάλυση των αποτελεσμάτων.